CADRU LEGAL

Conform Oug nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii consumatorul are dreptul* să notifice în scris comerciantul că renunță la cumpărare (că vrea să returneze parțial sau total), fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului.

*Consumatorul nu poate denunța unilateral (nu poate returna), în condițiile art. 16, lit. d), e), f), OUG 34/2014, contracte de furnizare a unor produse care, prin natura lor, nu pot fi returnate (de exemplu: suplimente desigilate, produse cosmetice desigilate, testate) sau care se pot degrada ori deteriora rapid si anume: hrană bebeluși (lapte, piureuri, sucuri, etc.), produse de igienă intimă și produse care vin în contact cu mucoasele/pielea (de exemplu: pompe san, protecții mameloane, irigatoare, biberoane, suzete, tetine, cănuțe bebe, jucării dentiție, chiloți de unică folosință, bustiere, sutiene, termometre rectale, nebulizatoare, aspiratoare nazale, centuri postnatale, scutece, dus bucal, periute de dinti, rezerve de periute de dinti, produse de igiena intima, vibratoare, etc.).

 • Consumatorului i se oferă dreptul de a se retrage (dreptul de retur; excepție făcând cazurile prezentate mai sus la secțiunea CADRUL LEGAL) în cazul achizițiilor cu livrare la domiciliu sau în pachetomat, tocmai pentru că nu are posibilitatea de a vedea produsele înainte de încheierea contractului, din același motiv i se permite să testeze și să verifice produsele pe care le-a cumpărat în măsură în care este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare al acestora.
 • Astfel, pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare al acestora, consumatorul trebuie să le manipuleze și să le inspecteze la fel cum i s-ar permite într-un magazin fizic. În cazul produselor electronice, electrocasnice acestea pot fi probate prin pornirea și oprirea acestora și nu prin folosirea în scopul pentru care au fost produse. Așadar, în timpul perioadei de retragere de 14 zile, consumatorul trebuia să manipuleze și să inspecteze produsele cu grija necesară.
 • Consumatorul este responsabil doar pentru diminuarea valorii produsului care rezultă din manipularea necorespunzatoare a acestuia, alta decât cea necesară pentru determinarea naturii, calității și funcționarii produsului.

Acțiunile care duc la diminuarea valorii produsului returnat sunt următoarele:

 • folosirea aparatelor electronice și electrocasnice în orice alt mod decât testarea prin pornirea și oprirea aparatului;
 • ruperea sigiliilor și a etichetelor produsului;
 • ruperea sau deteriorarea ambalajelor originale ale produsului;
 • zgârierea, murdărirea, pătarea, impregnarea cu substanțe externe;
 • desigilarea accesoriilor consumabile ale produsului;
 • desigilarea produselor de îngrijire personală, cosmetice, de curățenie, a produselor pentru copii și nou-născuți, sau a lenjeriei intime.

ATENTIE – Atunci când la recepționarea returului se constată faptul că produsul sau ambalajul acestuia prezintă urme de folosință ce pot cauza diminuarea valorii, produsul este trimis furnizorului spre verificare pentru a constata dacă a fost manipulat corespunzător, iar valoarea finală se stabilește în funcție de valoarea pieselor ce trebuie înlocuite și a manoperei de recondiționare sau ca diferența dintre valoarea inițială a produsului nou și valoarea de revânzare a produsului folosit. Diminuarea valorii produsului returnat în funcție de deteriorarea acestuia poate fi făcută până la 90% din valoarea inițială.

 1. In cazul in care, in urma unei comenzi primiti alt produs decat cel comandat, va rugam sa ne comunicati acest aspect si va vom inlocui produsul fara costuri suplimentare de curierat.
 2. In cazul in care primiti coletul (cutia de la curier) lovita sau deteriorata in vre-un fel va rugam sa ridicati coletul respectiv, sa mentionati acest aspect curierului care va constata si nota pe confirmarea de primire acest lucru. Daca in interior sunt produse deteriorate va rugam sa ne comunicati si vom realiza inlocuirea lor cat mai repede cu putinta fara consturi suplimentare.
 3. In cazul in care primiti un colet si produsul comandat este neconform/deterirat noi vom sustine acest lucru si va vom trimite un curier sa inlocuiasca produsul deteriorat sau neconform.
 4. In cazul in care ati cumparat ceva de pe site-ul nostru si doriti sa renuntati la comanda facuta, puteti face acest lucru, tinand cont de urmatoarele aspecte:
 5. Sa necomunicati dorinta dumneavoastra in in scris sau verbal la officeterapia@gmail.com sau la0737 531465 – prin apel/SMS/WhatsApp.
 6. Puteti renunta la comanda in termen de maxim 14 zile
 7. Nu este nevoie sa specificati motivul returnarii produselor decat daca dorici acet lucru. Ne-ar ajuta sa fim mai buni daca ne comunicati motivul returnarii produselor.
 8. Taxele toate de transport/curierat vor fi suportate de catre dumneavoastra.
 9. Produsele returnate trebuie sa fie in ambalajul original, nedesfacute, neconsumate, si sa nu fie deteriorate in vre-un fel. Exceptie de la acest aspect face doar situatia in care din cauza transportului primiti produsele deteriorate.
 10. Prin deschiderea ambalajului unui produs dumneavoastra ca si client va obligati sa pastrati produsul cumparat si sunteti de acord cu aceste termene  si conditii de retur.
 11. In momentul receptionarii returului, adica in momentul in care primim produsele inapoi se va plica una din urmatoarele situatii:
 1. inlocuirea produselor cu altele identice sau din alta gama
 2. primiti banii inapoi (fara taxele de curierat). Banii vor fi inapoiati doar in contul bancar personal al cumparatorului- ne trimiteti un email cu datele contului dumneavoastra. Durata maxima de rambursare a banilor este de 10 zile lucratoare.
 1. Cum puteti returna un produs?
 2. Prin curier la adresa: Bulevardul Poitiers nr 11 –Iasi, judet Iasi, Romania

NOTA.

ezenar.com isi rezerva dreptul de a inregistra in baza de date returul si problema semnalata de client,  in vederea monitorizarii pe termen lung a relatiilor cu acesta.

Pentru a returna un produs este necesar sa ne comunicati toate datele gasite in formularul de retur pe care il gasiti aici ………….(link pentru un formular de retur)